<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12720662\x26blogName\x3d%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A3+%CE%9D%CE%A5%CE%A7%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://typosnyxterinos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://typosnyxterinos.blogspot.com/\x26vt\x3d7449070411351450586', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ο Εραστής, L' Amant, The Lover


Σε κλίμα ερωτικό.
Έρωτες και συνταγές στη λογοτεχνία.


"... Ξαφνικά με βλέπω σαν μια άλλη, έτσι όπως θα με έβλεπε ένας τρίτος, έξω από τον εαυτό μου, διαθέσιμη σε όλους, εκτεθειμένη σε όλα τα μάτια, έτοιμη για πόλεις, ταξίδια, πόθους... παίρνω το καπέλο και δεν το αποχωρίζομαι ποτέ.
Και μόνο που το έχω, με κάνει να νιώθω ολοκληρωμένη,
το φορώ συνέχεια.
Με τα παπούτσια θα πρέπει να συνέβει το ίδιο, αλλά μετά το καπέλο.
Έρχονται σε χτυπητή αντίθεση με το καπέλο, όπως κι εκείνο έρχεται σε αντίθεση με το λιπόσαρκο κορμί, γι' αυτό και μου ταιριάζουν.
Τα φορώ κι αυτά συνεχώς, πηγαίνω παντού φορώντας αυτά τα παπούτσια, αυτό το καπέλο, βγαίνω έξω, σε κάθε εποχή, σε κάθε περίσταση, ακόμα κι όταν πηγαίνω στην πόλη..."

EXCERPT FROM:
“The Lover”
by Marguerite Duras
© Marguerite Duras
all rights reserved

Τηγανιτές μπανάνες, Ινδοκίνα, 1930

4 μπανάνες
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
λάδι
μισό κουταλάκι τζίντζερ
αλάτι

Κόβετε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος. Τις βουτάτε για μισή ώρα στο αυγό που θα έχετε ήδη χτυπήσει σ' ένα πιάτο. Σ' ένα άλλο πιάτο βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το τζίντζερ.
Ζεσταίνεται το λάδι σ' ένα τηγάνι και αφού αλευρώσετε τις μπανάνες τις τηγανίζετε.


8:36 μ.μ.
Anonymous N.Ago είπε ...

Gia maghras, eimai anyparktos. Elpizw na eimai kalos erasths! Filia.    



6:58 μ.μ.
Blogger candyblue είπε ...

τι τσινιάρα ήταν αυτή...όσες φορές αντέξεις να τη δεις τόσες φορές ανακαλύπτεις την ομορφιά της
Ξανά και ξανά    



8:51 μ.μ.
Blogger Mantalena Parianos είπε ...

Χαίρε τύπε νυχτερινέ! Το λυνκ που έχεις στο κόλλημα της εβδομάδας, είναι ακόμη εκείνο της Nina Simone... Θα βάλεις της Tanita που πολύ μας αρέζει να την κατεβάσομεν την γόησσα?
:)    



1:36 π.μ.
Blogger Jason είπε ...

Αντί για λάδι βάλε βούτυρο και δες τι (ανθιυγεινό) αριστούργημα προκύπτει. :)    



4:36 μ.μ.
Blogger Τυπος Νυχτερινος είπε ...

n.ago ο έρωτας και η μαγειρική είναι πολύ κοντινές έννοιες... ίσως ν' ανακαλύψεις πως έχεις ταλέντο και στη μαγειρική, αρκεί να την κάνεις κι αυτή με... έρωτα κι όχι από υποχρέωση :)

candyblue συμφωνούμε απόλυτα.

mantalena, η τανίτα είναι όντως εκπληκτική. Σου υπόσχομαι να τη βάλω την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί για την ώρα το "κόλλημα" είναι κάτι άλλο. Περιμένω να μου πεις αν σου αρέσει ο Damien Rice :)

Jason, είμαι σίγουρη. Άλλωστε όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι είτε ανθυγιεινά είτε "αμαρτωλά"...    



1:27 μ.μ.
Blogger street spirit είπε ...

η μαγειρική μ'αρέσει γιατί χρησιμοποιώ την ελευθερία μαζί με τη φαντασία μου νιώθω ότι δημιουργώ και ναι μερικές φορές νιώθεις την ίδια αίσθηση με τον έρωτα ;)    



10:07 π.μ.
Anonymous art attack είπε ...

xmmm.... damien rice ...cold, cold water......surrounds me now

(το ειχα βαλει background καποτε σε μια φωτο μου)    



» Σχoλιάστε