<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12720662\x26blogName\x3d%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A3+%CE%9D%CE%A5%CE%A7%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://typosnyxterinos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://typosnyxterinos.blogspot.com/\x26vt\x3d7449070411351450586', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Σας αρέσουν τα κρουασάν;

Αν ναι, το Καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ' ένα κρουασάν είναι να....

το διαβάσετε.

Αν και ο Πάμπλο έχει την άποψη πως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ' ένα κρουασάν είναι να το αλείψουν με βούτυρο και να το... φάνε, και φυσικά δε θα διαφωνήσω καθόλου μαζί του, νομίζω πως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε σας είναι να το διαβάσετε.



Κι εξηγούμαι:

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ' ένα κρουασάν
Εκδόσεις Opera
Συγγραφέας Πάμπλο Τουσέτ

Λυπάμαι που δεν τον ανακάλυψα νωρίτερα.
Ήταν απ' τα καλύτερα που διάβασα τον τελευταίο καιρό.

Περιμένω εναγωνίως να γράψει το επόμενό του κι ελπίζω να μην το αργήσει πολύ.

Πολύ τον πήγα αυτόν τον τύπο σας λέω... Μα πάρα πολύ.

Α! Και κάτι ακόμα.

Η μετάφραση "κεντάει"!
Σπάνιο πράγμα τόσο ζωντανή, μαστορική δουλειά. Ο Κρίτων Ηλιόπουλος είναι άξιος επαίνων... Τη ζήλεψα τη δουλειά του, αλήθεια...

Ψάξτε το, αξίζει τον κόπο.

5:26 π.μ.
Blogger S G είπε ...

εχει γινει και ταινια αν ενδιαφερεστε. Ψαξτε την με τον ομονυμο τιτλο Lo mejor que puede pasar a un cruasan.

Υγ κιομως οι ισπανοι δεν ντρεπονται να το γραφουν ετσι αντι για croissant.    



9:30 π.μ.
Blogger twocows είπε ...

Και τι γίνεται στο βιβλίο, τι θέμα έχει;    



11:22 π.μ.
Blogger Τυπος Νυχτερινος είπε ...

sg, καλά κάνουν και δεν ντρέπονται... Αλήθεια, μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες για την ταινία; Την είδες; Είναι εύκολο να τη βρεις;

Twocows, το βιβλίο "τσακίζει" με κυνικό χιούμορ, κι ο ήρωάς του είναι όλα τα λεφτά....
Θα σου αντιγράψω λίγα λόγια απο την περίληψη του οπισθόφυλλου:

"Ο χοντρός σαν αρκούδα Πάμπλο "Μπαλού" Μιράγιες, λάτρης των βουτυρωμένων κρουασάν, χασομέρης, πλακατζής, θαμώνας των χαμαιτυπείων και μαύρο πρόβατο της πλουσιότατης μεγαλοαστικής οικογένειάς του, ασχολείται με τη φιλοσοφία στο Internet, ώσπου μυστηριωδώς και αναπάντεχα, εξαφανίζεται ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο "The First", πρόεδρος της εταιρείας Μιράγιες & Μιράγιες, που εξασφαλίζει στον Πάμπλο τα προς το πίνειν.
Απόδραση με την ερωμένη του; Εκδίκηση κάποιου εξαπατημένου;
Απαγωγή;"
Ο ήρωας, ο Πάμπλο, ξεκινά μια πολιτικώς ΜΗ ορθή αναζήτηση του αδελφού του στη Βαρκελώνη, και απο κει και πέρα... η συνέχεια στο βιβλίο.    



2:17 μ.μ.
Blogger street spirit είπε ...

και έψαχνα τι θα διαβάσω στο τρένο... τι θα μου κάνει παρέα... θα το δοκιμάσω το κρουασάν ;)    



10:51 π.μ.
Blogger sensualmonk είπε ...

στα κρουασσάν -λένε οι γάλλοι- δεν αλείφουμε ΠΟΤΕ βούτυρο (το περιέχουν ήδη) ;-)    



» Σχoλιάστε