Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

Women Without Men

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που στεγάζεται για την ώρα στο Κτίριο Ωδείου Αθηνών, (Βασ. Γεωργίου Β' 17-19 & Ρηγίλλης, 210.9242111-2), και μέχρι τις 31/05/2009, παρουσιάζεται ο κύκλος έργων τέχνης της Σιρίν Νεσάτ, με τίτλο Women without men.
Τα έργα που αποτελούνται από πέντε βίντεοηχητικές εγκαταστάσεις, είναι βασισμένα στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιρανής συγγραφέως Σαρνούς Παρσιπούρ που είναι απαγορευμένο στο Ιράν από το 1989.
Η Νεσάτ (επίσης Ιρανή), αφηγείται πέντε παράλληλες ιστορίες γυναικών που προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και που, μέσω διαφορετικών οδών, συναντώνται σε έναν κήπο στην πόλη Karaj. Πρόκειται για την ανύπαντρη δασκάλα Mahdokht, τη νεαρή πόρνη Zarin, τις δυο ανύπαντρες φίλες Faezeh και Munis, και, τέλος, την μεσήλικα αστή Farokh Legha. Κοινό συνδετικό στοιχείο των πέντε γυναικείων χαρακτήρων είναι ο αγώνας τους για ελευθερία και επιβίωση μέσα σ’ ένα καθεστώς αυστηρών κανόνων, απαγορεύσεων και ενοχών σε σχέση με την κοινωνική συμπεριφορά, τη θρησκεία, το σεξ και τον προσωπικό αυτοκαθορισμό των γυναικών.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 11.00 - 19.00, Πέμπτη 11.00 - 22.00. Δευτέρα κλειστά.

1 σχόλιο:

ολα θα πανε καλα... είπε...

πολύ κρίμα που το μαθαίνω τώρα.Θα με ενδιέφερε πολύ.

People I know

Ο Νίκος. Εξαιρετική κιθάρα. Κάμποσα χρόνια σε ωδείο στην κλασσική, μετά ηλεκτρική, είχε ταλέντο, ήταν νέος, είχε εμφάνιση. Δούλεψε πολύ, δο...